12 we het interieur bewonderen en ook de Koommarktpoort (die wel wat gelijkenis heeft met de Bergse Mevevrou- wepoort) gaan we van binnen bekijken, om ten slotte te komen bij de Broederpoort, waar we .ontvangen worden door Mevrouw A, Th.' Hoogendijk- v.d. Berg van Saparoea, conservatrice van het museum, dat in alt sierlijke poort gebouw is ondergebrachte Alvorens Kampen te verlaten, brengen we nogmaals een bezoek aan de Stadsherberg (nu voor eigen rekening), en als Uw horloge dan half zes aanwijst, zit U weer in de bus en rijdt U naar Zwolle, de hoofdstad van Qverysel, die cok in ae IJe eeuw tot bloei kwam en een binnenstad heeft bewaard met een heel eigen karakter. Intussen komt, naar het woord van de dichter; "de avond zd stil aangetreden" en is Uw trek naar een substantiële maaltijd zó machtig ge worden, dat U wel uitziet naar wat het Golden Tulip Hotel Wientjes (5200-11200) U aanbiedt Het menu gaan we voor U wat c-Eistandig vertalen» Ziehier: Menu Cocktail "Porto Pino" (grape-fruit, sinaasappel, kip, verse paprika en cocktailsaus). Porc "Renaissance" (varkenshaasje in crème-saus met cham pignons, twee soorten groente, twee soorten aardappelen) Gygne sur le Lac» (zwaantje van soesenbeslag, vanille-ys en chocoladebeslag set koffie na). Aldus gesterkt, wilt U als een oprecht gesohiedbeoefe- naar, de dag besluiten met een bezoek aan het Overyseis Geschiedkundig Museum, dat ondergebracht is in een prachtig 16e eeuws pand (het Karei V-huis). De directeur, de heer K. Boonenburg, zal ons daar per- 13. soonlyk ontvangen. Ve logeren in het Golden Tulip Hotel Wientjes, maar de mogelykheid bestaat, dat enkelen in Kampen ondergebracht moeten worden; dat dan ook in een 1ste klasse hotel. DE TWEEDE DAG: ZATEBDAG 16 APEIL. We starten op een voor ieder acceptabele tijd, na het ontbijt en wel om half negen en dat voor een rondrit door Zwolle, onder leiding van een deskundige gids. Vervolgens vertrekken we naar Heino, om daar een be zoek te brengen aan de prachtige havezake: Het Bijenhuis, een deftig huis dat, met behoud van wat middeleeuws muurwerk, grotendeels tussen 1600 en 1700 tot stand kwam. De huidige eigenaar, de heer Dr. D. Bannema, zal er ons persoonlijk ontvangen. Om twaalf uur rijden we dan naar Delden, om er te lun chen in Hotel-Restaurant Carelshaven (05407-1305). Voorgeschoteld krygt U -een pasteitje met champignon ragout, -diverse broodsoorten, vleeswa ren, kaas en jams, -koffie, thee of melk, naar keu ze, en -vers fruit na. En dan maken we ons op voor een bezoek aan het beroem de Kasteel Twickel, waar de rentmeester, ingenieur C. Brunt ons ontvangt, ons het exterieur en het in terieur laat zien en waar we kannen wandelen in het park en de orangerie. Op de terugtocht dineren we in Hotel-Restaurant Erica te Berg en Dal (08895-1955-1636), ten afscheid, genietend van 1R-HQSX P&Kt N-kVfcW-oiN Vol"

Periodieken

De Waterschans | 1977 | | pagina 7